Advies nodig?

Direct met een verhuisspecialist spreken over uw verhuizing?

Naar Frankrijk verhuizen

Van plan om binnenkort naar Frankrijk te verhuizen? Een internationale verhuizing vergt veel tijd en planning. Voorkom dat u onnodig gestresst raakt en laat een professioneel verhuisbedrijf alles regelen voor u.

Benieuwd hoeveel uw verhuizing naar Frankrijk gaat kosten? Vul ons formulier in en ontvang tot zes vrijblijvende offertes van verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Frankrijk.

Direct weten wat uw verhuizing naar Frankrijk gaat kosten?

Stap 1

Vul het offerte aanvraagformulier in. Dit duurt minder dan 2 minuten.

Stap 2

U ontvangt offertes van internationale verhuisbedrijven. Kies de offerte uit die u het beste en/of het meest voordelig vindt.

Stap 3

Geniet van uw voordelige verhuizing! Veel plezier in uw nieuwe huis!

Redenen waarom mensen naar Frankrijk emigreren

Waarom Frankrijk een aantrekkelijk land is om naartoe te verhuizen? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Er zijn verschillende redenen waarom Frankrijk zo aantrekkelijk is. Ten eerste heeft Frankrijk een rijke cultuur en historie. Daarnaast is het land erg mooi en heeft het veel toeristische attracties. Ook de Franse keuken wordt erg gewaardeerd, net als de Franse wijnen. Tenslotte zijn de Fransen heel gastvrij en behulpzaam. Dit maakt het verhuizen naar Frankrijk erg aantrekkelijk voor veel mensen.

Ook zijn de scholen in Frankrijk van hoge kwaliteit. Dit is erg belangrijk voor ouders die hun kinderen naar een goede school willen sturen. Bovendien zijn er in Frankrijk veel kansen voor werk en ondernemerschap. Dit maakt het land erg aantrekkelijk voor mensen die graag willen werken of ondernemen.

Het aantal musea speelt voor veel mensen ook een rol. In Frankrijk zijn namelijk veel mooie musea te vinden, waaronder het Louvre en het Centre Pompidou. Ook de theaters en andere culturele instellingen zijn erg goed in Frankrijk. Dit maakt het land een aantrekkelijke bestemming voor kunstliefhebbers.

Frankrijk is dus een land met veel voordelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om naar Frankrijk te verhuizen.

Wat maakt Frankrijk een aantrekkelijk land?

  1. – Frankrijk is een prachtig land met veel historie en cultuur
  2. – De Franse keuken is wereldberoemd en er wordt heerlijk gekookt
  3. – Frankrijk heeft een uitstekende infrastructuur en is goed bereikbaar
  4. – Het weer in Frankrijk is vaak erg aantrekkelijk
  5. – Er zijn veel mooie plekken om te wonen in Frankrijk
  6. – De Fransen zijn erg gastvrij en vriendelijk
  7. – Je kunt in Frankrijk prima Engels spreken
  8. – Er zijn veel internationale scholen in Frankrijk
  9. – Er zijn veel mogelijkheden om te werken in Frankrijk
  10. – Het leven in Frankrijk is relatief goedkoop

Hoe kun je naar Frankrijk verhuizen?

Verhuizen naar Frankrijk kan veel stress opleveren. Niet alleen omdat u verhuist naar een ander land, maar ook omdat er veel geregel moet worden voor de verhuizing. Zo moet u onder andere kiezen of u zelf gaat verhuizen of dat u dit laat doen door een professioneel bedrijf. Als u kiest voor het laatste, dan is het belangrijk om goed te kijken naar welk bedrijf het beste bij u past én naar de prijs die zij rekenen. Een verhuisbedrijf in Frankrijk hoeft niet duur te zijn, maar het is wel belangrijk om goed te controleren wat allemaal in de prijs is inbegrepen. Het is namelijk zo dat sommige bedrijven extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld het demonteren van meubels of het inpakken van uw spullen. Dit zijn kosten die u liever wilt voorkomen.

Het brengt ook andere uitdagingen met zich mee, zoals het vinden van een woning en een baan. Dit kan lastig zijn als u niet bekend bent met het land en de taal. Daarom is het belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken en uzelf goed voor te bereiden. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de verhuizing of in het nieuwe leven in Frankrijk.

Emigreren is wellicht een grote stap, maar als u deze stap met vertrouwen neemt, dan is er niks aan de hand. Wees dus goed voorbereid en laat u niet overvallen door alle stress die een verhuizing met zich mee kan brengen.

Verhuischecklist Frankrijk

Wat heb je nodig om te verhuizen naar Frankrijk?

1. Een paspoort of identiteitskaart

2. Een vliegticket naar Frankrijk

3. Een koffer of reistas om je spullen in te vervoeren

4. Geld om je verblijf in Frankrijk te betalen

5. Een Franse vertaling van je paspoort of identiteitskaart

6. Een Franse vertaling van je diploma’s of andere officiële documenten

7. Een werkvergunning als je van plan bent om hier te gaan werken

8. Een uittreksel uit het bevolkingsregister waaruit blijkt dat je ingeschreven staat in Frankrijk

9. Je nationaliteit

10. EEN creditcard

Voorbereiding op uw verhuizing :

1. Bereken de totale kosten van je inboedelverhuizing

2. Zoek naar een goede verhuizer

3. Maak een lijst van spullen die je mee wilt nemen

4. Regel een vakantiehuisje in Frankrijk

5. Koop een Franse simkaart

6. Regel een vervoersverzekering voor je inboedel

7. Bestel een Franse kentekenplaat voor je auto

8. Regel een verzekering tegen inbraak en diefstal voor je huis in Frankrijk

9. Regel een verzekering tegen schade aan je inboedel

10. Laat alle apparatuur die je wilt meenemen nalaten door een technisch specialist

Waar in Frankrijk verhuizen mensen naartoe?

1. Parijs

2. Marseille

3. Lyon

4. Toulouse

5. Nice

6. Nantes

7. Strasbourg

8. Bordeaux

9. Montpellier

10. Lille

11. Rennes

12. Reims

13. Rouen

14. Grenoble

15. Angers

16. Dijon

17. Le Havre

18. Saint-Étienne

19. Tours

20. Orléans

Zorgverzekering regelen in Frankrijk

Zorgverzekeringen in Frankrijk zijn verplicht. Je bent verplicht een zorgverzekering af te sluiten als je in Frankrijk woont of werkt. Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen in Frankrijk, en je kunt ervoor kiezen om de verzekering die het beste bij jouw situatie past.

De basiszorgverzekering in Frankrijk wordt aangeboden door de overheid, en je kunt ervoor kiezen om deze verzekering af te sluiten als je in aanmerking komt. Deze verzekering dekt de meeste basiszorgkosten, maar er zijn sommige dingen die niet inbegrepen zijn, zoals tandheelkundige zorg.

Je kunt ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat je voor alles wordt verzekerd. Deze verzekeringen zijn vaak duurder dan de basisverzekering, maar ze bieden wel meer dekking. Sommige aanvullende verzekeringen bieden ook dekking voor reizen naar het buitenland, dus als je vaak reist, kan het de moeite waard zijn om er een af te sluiten.

Er zijn ook privé-zorgverzekeringen in Frankrijk, maar deze verzekeringen zijn meestal duurder dan de overheidssubsidieerde verzekeringen. Deze verzekeringen kunnen echter wel bepaalde voordelen bieden, zoals tandheelkundige zorg of reisverzekering. Als je niet zeker weet welke verzekering het beste bij jou past, kun je altijd contact opnemen met een verzekeringsexpert om te kijken welke opties er voor jou beschikbaar zijn.

Internationale verhuizingen binnen Europa

Internationale verhuizingen naar een ander continent buiten Europa?

Sitemap